U Sv. Filipu i Jakovu svečano otvoreno rekonstruirano igralište malih sportova "Kod Bunara"

Objavljeno: 20.07.2018

U programu su uz članove KK Pristan koji su na otvorenju bili prisutni s akcijom "Skidamo paučinu s koša" te koji su odigrali jednu košarkašku utakmicu, sudjelovali i najmlađi članovi NŠK Nova Zora "Papaline" odigravši igru "Tko zabije prvi gol"

U organizaciji općine Sv. Filip i Jakov jučer se održala svečanost otvorenja igrališta malih sportova u Sv. Filipu i Jakovu koje je rekonstruirano projektom općine te zahvaljujući potpori Ilirije d.d. Biograd. U sklopu rekonstrukcije igrališta za rekreaciju te za razna sportska i kulturno-zabavna događanja općina je sudjelovala sa 800.000 kn a Ilirija d.d sa ukupno 300.000 kn. Rekonstrukcija je uključila postavljanje nove gumirane podne podloge na postojećem terenu, dva nova reflektora, zatim nova metalnu ogradu na novopostavljenim temeljima te na postojećim zidovima i na novim ogradnim zidovima.

"Pozdravljam sve prisutne ovdje večeras; roditelje, djecu i sve vas zaljubljenike u sport i rekreaciju za koje se nadam da će rekonstruirano igralište biti od velike koristi za brojna sportska događanja, treninge, utakmice te manifestacije. Još od kada je izgrađeno igralište "Kod Bunara" je oduvijek bilo "duša mjesta" te se rekonstrukcijom željelo udahnuti novi život  bogatoj sportskoj tradiciji Sv. Filipa i Jakova i ponovno ga učiniti mjestom okupljanja djece koja se bave sportom i na korist svim sportskim klubovima koji ga požele koristiti za bilo kakvu vrstu rekreacije. Ovom prilikom se zahvaljujem i Iliriji d.d. koja je svojom potporom učinila ovaj projekt ostvarivim", rekao je Zoran Pelicarić, načelnik Općine Sv. Filip i Jakov.

Uz načelnika Zorana Pelicarića svećenom otvorenju su prisustvovali i gospodin Ante Mikulić kao predstavnik Ilirije d.d. Biograd te Ante Milat Pikolo, Mirko Đinđić i Radovan Majica koji su uz Rina Roju bili sudionici osnivačke sjednice KK Pristan. Članovi KK Pristan su povezani s igralištem od samog početka jer se osnivanjem kluba 1978. godine uredilo igralište na prostoru na kojem su bili bunari.

"Mislim da trenutno u cijeloj Dalmaciji nema ovako lijepo uređenog igrališta te se zahvaljujem što ste me pozvali i dali mi tu čast da ga proglasim otvorenim", rekao je Ante Milat Pikolo i tako službeno proglasio igralištem otvorenim za javnost.

U program su uz članove KK Pristan koji su na otvorenju bili prisutni s akcijom "Skidamo paučinu s koša" te koji su odigrali jednu košarkašku utakmicu, sudjelovali i najmlađi članovi NŠK Nova Zora "Papaline" odigravši igru "Tko zabije prvi gol".

Bacanjem vortexa na svečanosti se predstavio i Duje Jurić, član AŠK Rogovo, koji je 23.06. ove godine na Prvenstvu Hrvatske za mlađe kadete u Varaždinu osvojio prvo mjesto u bacanju vortexa i postao prvak Hrvatske.

Nakon svečanosti otvorenja uzvanici i gosti bili su pozvani i na prigodni domjenak uz klapu Konoba. Program je vodila Branka Pelicarić.