U Sv. Filipu i Jakovu otvoren 19. Festival cvijeća

Objavljeno: 26.04.2019

Manifestacija je nastala u organizaciji Turističke zajednice Općine Sv. Filip i Jakov te je prepoznata kao bitna u okviru aktivnosti u pripremi turističke sezone i pohvaljena od strane Hrvatske turističke zajednice, a postala je i prepoznatljiva kao ona kojom se otvara turistička sezona i kojom se obogaćuje turistička ponuda Zadarske županije

Danas je u Sv. Filipu i Jakovu službeno otvoren tradicionalni 19. Festival cvijeća Zadarske županije koji se ove godine održava od 26. do 28. travnja. Svečanost otvorenja 19. Festivala cvijeća odvijala se uz nastup KUD Sv. Roko iz Sv. Filip i Jakova, DV Cvit Sv. Filip i Jakov, Djevojačke klape Fjok iz Zadra te Nere Gojanović.

“Veliko hvala Zadarskoj županiji i cijelom njenom timu koja je prepoznala ovaj festival te što nas prate posljednjih 19 godina i što nas podupiru na bilo koji način. Ovaj festival je proizvod timskog rada brojnih subjekata bez čega ne bi bilo ni uspjeha i zato hvala ekipi iz Turističke zajednice te ekipi općinskih djelatnika. Poseban pozdrav i Klari Eškinji Glavan, koja prvi put ne sudjeluje na festivalu iz zdravstvenih razloga. Moram spomenuti i našeg domaćina te glavnog sponzora hotelsku kuću Ilirija. d.d. koja nas nesebično podržava sve ove godine”, rekao je na početku otvorenja načelnik općine Sv.Filip i Jakov Zoran Pelicarić

Cijeli Sv. Filip i Jakov kao i centar ovog slikovitog mjesta te predivan ambijent Ilirijinog hotela Villa Donat 19. put po redu postat će tako okupljalište svih obožavatelja prirode, mora, proljeća i zabavnog programa. Više od 100 sudionika ponudit će svoje proizvode: sadnice cvijeća, suvenire, cvjetne instalacije, a sprema se i bogati kulturno-zabavni program. Uz prodajno izložbeni karakter manifestacije koji pripremaju izlagači, u ponudi će se tako naći i raznovrstan sadržaj poput dječjeg i kulturnog izložbenog programa, raznih radionica, sudjelovanje učeničkih zadruga, radova i nastupa polaznika dječjih vrtića.

Manifestacija Festival cvijeća je nastala u organizaciji Turističke zajednice Općine Sv. Filip i Jakov te je prepoznata kao bitna u okviru aktivnosti u pripremi turističke sezone i pohvaljena od strane Hrvatske turističke zajednice, a postala je i prepoznatljiva kao ona kojom se otvara turistička sezona i kojom se obogaćuje turistička ponuda Zadarske županije.

“Posebna mi je čast i zadovoljstvo što vas pozdravljam u ime predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, koja je bila nedavno kod nas i zamolila me da vam prenesem njene pozdrave. Ove dane Festivala cvijeća uvrstili smo u program Županijskih dana te ovu manifestaciju podržavamo, sufinanciramo i pratimo te smo na nju jako ponosni. Posebice mi je drago zbog djece koja su i otvorila današnji festival, i neka se u njima razvija ljubav prema prirodi, prema cvijeću, ljubav prema plodovima ove zemlje i vrijednom radu. Najviše me raduje što ovaj festival postaje tradicija kojoj se mi uvijek rado odazivamo i na koju smo ponosni“, rekao je župan Božidar Longin.

Festival se ove godine održava pod zlatnim sponzorstvom Ilirije d.d. te pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva turizma, Zadarske županije, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Hrvatske zajednice županija, Grada Zagreba i Udruge Napredak te uz suorganizaciju Općine Sv.Filip i Jakov.