Sustav vodoopskrbe i odvodnje zone zanatskih i servisnih djelatnosti Sveti Filip i Jakov

Objavljeno: 12.07.2023

.

Ovaj projekt, čija je vrijednost procijenjena na 796.285,57 eura, ima za cilj izgradnju vodovodne i kanalizacijske mreže na području zone zanatskih i servisnih djelatnosti u Svetom Filipu i Jakovu. Izvođač radova je tvrtka Labora d.o.o., dok je nadzor povjeren tvrtki ANIVA-INŽENJERING d.o.o. iz Zadra. Isporučitelj vodnih usluga je Komunalac d.o.o. Biograd na Moru, a projekt vodi tvrtka DOKO DOM d.o.o. iz Zagreba.

Osnovni podaci o projektu ukazuju na njegov značaj i opseg. Planirano je izgraditi 2545 metara vodovodne mreže, 1367 metara kanalizacijske mreže te 239 metara tlačnog cjevovoda. Također, bit će izgrađena jedna crpna stanica koja će omogućiti učinkovito upravljanje sustavom vodoopskrbe i odvodnje.Projektno područje trenutno je neizgrađeno, s terenom koji blago pada prema istoku i sjeveroistoku. Svi vlasnički statusi na tom području su riješeni. Izgradnjom ovog sustava vodoopskrbe i fekalne odvodnje, pružit će se infrastrukturna podrška budućim zanatskim i servisnim djelatnostima u zoni, što će pozitivno utjecati na gospodarski razvoj tog područja.Što se tiče trenutnog statusa projekta, građevinska dozvola je izdana 31. prosinca 2021. godine, a postala je pravomoćna 2. ožujka 2022. godine. U vezi s mrežom, do sada je izvedeno 722,84 metara kanalizacijske mreže i 286,89 metara vodovodne mreže.

"Ovim projektom omogućit će se poboljšanje vodoopskrbe i odvodnje u zoni zanatskih i servisnih djelatnosti, stvarajući uvjete za održiv i siguran razvoj tog područja. Nadamo se da će ova infrastrukturna investicija donijeti mnoge koristi zajednici kao što je poticanje gospodarskog rasta i privlačenje novih investitora. Isto bi u konačnici trebalo utjecati na poboljšanje kvalitete života stanovnika Općine Sveti Filip i Jakov te okolnog područja", poručuju iz Komunalca Biograd na Moru.