Rekordan broj trkača na 14. atletskoj utrci “Cvjetnom obalom”

Objavljeno: 22.07.2019

Utrku je otvorio načelnik općine Sv. Filip i Jakov Zoran Pelicarić- Peco koji je pozdravio natjecatelje prije samog starta

 

Proteklog vikenda u Sv. Filipu i Jakovu se održala tradicionalna 14. atletska utrka "Cvjetnom obalom 2019" u dužini od 10 km. Na glavoj utrci nastupilo je ukupno rekordnih 147 trkača iz čak 11 različitih zemalja ( Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Srbija, Danska, Francuska, Njemačka, Mađarska, Poljska, Slovačka i Norveška).

Utrku je otvorio načelnik općine Sv. Filip i Jakov Zoran Pelicarić- Peco koji je pozdravio natjecatelje prije samog starta.

Pobjednik utrke bio je Slovenac Klemen Šparning s novim rekordom staze koji sada iznosi 34: 27 min. Drugo mjesto je osvojio prošlogodišnji pobjednik Ivan Bulić iz A.K. "Dubrovnik" s vremenom 35:32 min, a treće mjesto je osvojio također član A.K. "Dubrovnik" 35:57 min. Pobjednica utrke bila je Hrvatska reprezentativka u maratonu Nikolina Stepan iz A.K. "Svetice" - Zagreb s vremenom 37:55 min, drugo mjesto kod žena je osvojila Maja Urban iz A.K. "Dubrovnik" s vremenom 41:59 min a treće mjesto je osvojila Ljiljan Mislov- Brkić iz M.K.. "Festina Lente" iz Zadra s vremenom 43:26 min.

U sklopu ove utrke se održalo i prvenstvo Zadarske županije na 10 km. Najbolji kod muškuraca su bili: Juraj Bilaver (A.K. "Alojzije Stepinac"), Jurica Kvartuć (M.K. "Festina Lente" i Mario Srdarević iz (A.Š.K. "Rogovo"). Kod žena su sve tri pobjednice bile iz M.K. "Festina Lente" a one jesu: Ljiljana Mislov-Brkić, Natalija Gulin i Sandra Bosnić. Na utrci u Sv.Filipu i Jakovu je nastupila i bivša ministrica i podpredsjednica Vlade RH Maritina Dalić koja je i pobjedila u kategoriji M-45 s vremenom 48:30 min.

Prije glavne utrke održale su se i dječje utrke od 100 m do 500 m, gdje su nastupili od predškolskog uzrasta pa do 8 razreda osnovne škole. Ukupno je u dječjim utrkama nastupalo 138 djece.

Medalje za najbolje natjecatelje su dijelili bivši predsjednik i dopredsjednik A.Š.K. "Rogovo " Jakov Baričić i Šime Stanić te predsjednik Atletskog saveze Zadarske županije Slobodan Miolović. Pehari za pobjednike tradicionalne atletske utrke podijelio je sadašnji predsjednik A.Š.K. "Rogovo" Ivan Pikunić.

Rezultati glavne utrke se nalaze na stranici https://stotinka.hr/hrv/utrka/2814/ukupni_poredak.