Projekt "Gušti mora 2022" nositelja projekta Općine Sv. Filip i Jakov odabran je od strane FLAG Lostura za dodjelu potpore u iznosu od 138.807,50 kn

Objavljeno: 25.05.2022

Manifestacijom se stvara novi turistički sadržaj sa očekivanim rezultatom poticanja posjetitelja na konzumaciju ribe i školjaka kroz sudjelovanje i animaciju posjetitelja na samom događaju te edukacijom posjetitelja o nutritivnim vrijednostima i raznolikosti ribe.

Projekt "Gušti mora 2022" nositelja projekta Općine Sv. Filip i Jakov odabran je od strane FLAG Lostura za dodjelu potpore u iznosu od 138.807,50 kn.Nakon završene administrativne kontrole i ocjenjivanja projekta utvrđeno je da nositelj projekta udovoljava svim uvjetima propisanim Natječajem za provedbu mjere 3.2. Ribarske manifestacije i aktivno sudjelovanje turista u pripremi hrane, objavljenog dana 02. veljače 2022. godine na mrežnim stranicama FLAG-a Lostura.

Cilj organizacije manifestacije je doprinos razvoju i prepoznavanju lokalne baštine na širem ribarstvenom području kroz promociju tradicije u obalnom naselju Sv. Filip i Jakov. Manifestacijom se stvara novi turistički sadržaj sa očekivanim rezultatom poticanja posjetitelja na konzumaciju ribe i školjaka kroz sudjelovanje i animaciju posjetitelja na samom događaju te edukacijom posjetitelja o nutritivnim vrijednostima i raznolikosti ribe. Priprema ribe i školjaka te edukacija, animacija i aktivno sudjelovanje posjetitelja uz modeliranje manifestacije provodi se s jednim od ciljeva edukacije o nutritivnim vrijednostima ribe.