Pedeset nezaposlenih obukom će lakše do posla

Objavljeno: 02.10.2015

Riječ je o trotjednim edukacijima koje započinju 10. listopada, a održavaju tri puta tjedno, kazao je voditelj projekta Darko Mikas, dodajući kako su na programu edukacija vještine osobne prezentacije s terminologijom iz turističkog sektora te iz područja vezanog uz servis brodova

U općinskoj zgradi u Sv. Filip i Jakovu počinje četvrti ciklus edukacija za sve nezaposlene u Zadarskoj županiji koji su prijavljeni u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje. Edukacija je blesplatna, a putni troškovi plaćeni.

- Riječ je o trotjednim edukacijima koje započinju 10. listopada, a održavaju tri puta tjedno, kazao je voditelj projekta Darko Mikas dodajući kako su na programu edukacija vještine osobne prezentacije s terminologijom iz turističkog sektora na engleskom jeziku i vještine osobne prezentacije s terminologijom iz područja vezanog uz servis brodova, na hrvatskom i engleskom jeziku.

Projekt "Centar za obuku Sv. Filip i Jakov" održava se u ovdašnjoj Općinskoj vijećnici. Obuka 50 nezaposlenih u svrhu taženja posla je potpuno besplatna.

- Vrijednost projekta kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda iznosi 67.567 eura, rekao je Mikas.

Zanimljivo, usprkos svim problemima u Hrvatskoj i sve većem broju onih koji posao odlučuju potražiti u inozemstvu, za ovaj projekt izuzetno je veliki interes nezaposlenih iz Zadarske županije.