Otvoren 21. Festival cvijeća u Sv. Filip i Jakovu koji okuplja preko 100 sudionika

Objavljeno: 28.04.2023

Svi posjetitelji moći će uživati u prezentaciji i prodaji cvijeća u svim njegovim bojama, oblicima i mirisima do 30. travnja

U organizaciji Turističke zajednice Općine Sv. Filip i Jakov danas je održano svečano otvorenje “21. Festivala cvijeća - Dani cvijeća u Svetom Filipu i Jakovu” te je tako ovo mjesto opet tradicionalno postalo sastajalište svih obožavatelja cvijeća, zelenila i zabavnog sadržaja. Uz voditeljicu Branku Pelicarić te nastup Flower dueta u izvedbi Nere Gojanović i Nele Šarić te DV Cvit, mjesto otvorenja ovog slikovitog festivala je bio ambijent Ilirijinog hotela “Villa Donat”, dok je festival službeno otvorio načelnik Zoran Pelicarić, koji je posebno pozdravio najmlađe sudionike te se zahvalio svima koji od samih početaka podupiru festival.

“Zahvaljujem se svim predstavnicima i djelatnicima Turističke zajednice i Općine Sv. Filip i Jakov koji su zajedničkim trudom i sinergijom uspjeli održati kontinuitet i uspješnost Festivala cvijeća čijom se organizacijom u Sv. Filipu i Jakovu otvara turistička sezona te koji definitivno obogaćuje našu turističku ponudu”, rekao je Zoran Pelicarić.

Bogat program

Više od sto sudionika tako je danas otvorilo vrata svojim proizvodima koji uključuju sadnice cvijeća, suvenire i vješto složene cvjetne instalacije, a uz sve to posjetitelje također očekuje i bogat kulturno-zabavni program.

“Osim bogate ponude cvijeća te svega što bi ljubiteljima mirisnog šarenila moglo pomoći u kompletiranju vlastitih vrtova, Sv. Filip i Jakov će biti i odredište zabavnih druženja pa je tako subotnja večer 29. travnja rezervirana za koncert na kojem vas očekuju Tomislav Bralić i klapa Intrade,” kažu iz TZ-a Sv. Filip i Jakov.

Posjetitelje također očekuje i vrtlarska radionica sa Kornelijom Benyovsky Šoštarić ali i predavanje o jednom uspješnom obiteljskom poslovanju.

“Uzgoj začinskog bilja, u vrtu ali i na balkonima ili terasama sve je popularniji. Na ovoj radionici sudionici će imati priliku upoznati neke najpopularnije, ali i neke manje poznate začinske biljke, kako ih njegovati, razmnožavati, sušiti i koristiti kao začin u kuhinji. Svoje iskustvo u uspješnom obiteljskom poslovanju te izazove na koje su pritom nailazili podijelit će i Ana Matulić (OPG Matulić) u petak 28.04. u 17:30.,” napominju organizatori.

Ljubav prema prirodi

Za složiti savršen aranžman nije dovoljno samo lijepo cvijeće, potrebno je puno mašte i rad vještih ruku. Vještinu aranžiranja pokazat će nam cvjetna aranžerka Ana Milin iz Wed studia Ana Milin, a da haljine mogu biti i od cvijeća prezentirat će nam Danijela Piteša iz Cvjetnog studija Nena, Trogir.

Djeca tradicionalno svake godine sudjeluju na Festivalu cvijeća, a poseban naglasak je na razvijanu ekološke svijesti i ljubavi prema prirodi.

“Najmlađi posjetitelji Festivala uživat će u maštovitom dječjem programu: u kreativnim radionicama, mađioničarskim predstavama, zabavnim igrama i plesnim nastupima,” kažu iz TZ-a Sv. Filip i Jakov.

PROGRAM 21. FESTIVALA CVIJEĆA ZADARSKE ŽUPANIJE

  1. – 30. travnja 2023. godine

PETAK 28. travnja

11:00 Svečanost otvorenja 21. Festivala cvijeća

Nastupaju: Flower duet u izvedbi Nere Gojanović i Nele Šarić,

DV Cvit Sv. Filip i Jakov

17:00 – 19:00 Radionice i igre za djecu

17:30 OPG kao glavni izvor prihoda

- Predavanje Ane Matulić (OPG Matulić)

SUBOTA 29. travnja

10:00 – 12:00 Radionice i igre za djecu

16:00 – 19:00 Radionice i igre za djecu

20:00 Tomislav Bralić i klapa Intrade - koncert

NEDJELJA, 30. travnja

10:00 – 12:00 Radionice i igre za djecu

17:00 Začinske biljke u vrtu

Vrtlarska radionica sa Kornelijom Benyovsky Šoštarić

16:00 – 19:00 Radionice i igre za djecu

17:30 Vive Sanus – izvedba ritmičke gimnastike

20:00 Zatvaranje festivala

Tijekom festivala:

ü Cvjetne instalacije: Wed studio Ana Milin

ü Cvjetne haljine: Danijela Piteša, Cvjetni studio Nena, Trogir.

ü Promotivne ulaznice za PP Vransko jezero

ü Vrtlarska radionica: Kornelija Benyovsky Šoštarić

ü Predavanje: OPG kao glavni izvor prihoda – Ana Matulić

ü Mađioničarski nastup za djecu

ü Nastup plesnih skupina: Ritmička gimnastika Vive Sanus

Dodatne informacije i program događanja su dostupne na www.sv-filipjakov.hr te info@sv-filipjakov.hr .