Općina Sv. Filip i Jakov uređuje poljske putove

Objavljeno: 27.11.2020

Drago mi je što su reakcije mještana, poljoprivrednika, udruga i naših susjednih jedinica lokalne samouprave pozitivne”, rekao je načelnik Općine Sv. Filip i Jakov Zoran Pelicarić.

Općina Sv. Filip i Jakov uređuje poljski put Veterinci – Tičevo u duljini od 500 metara kako bi se omogućio pristup mještanima do poljoprivrednih zemljišta. Također, nedavno je odrađeno čišćenje i proširenje Širokog puta, poljskog puta u dužini od 530 metara te Kapitul – Turanj, poljskog puta u dužini od 60 metara. Kompletni radovi na ta dva mjesta su odrađeni od strane Vlastitog pogona.

“S obzirom na to da interes za bavljenje poljoprivredom sve više raste, a time i radovi na polju, nužno je svim poljoprivrednicima osigurati odlazak do njihovih parcela. U suradnji s našim Vlastitim pogonom te izvođačima radova odlučili smo obnoviti mnoge poljske puteve. U posljednjih nekoliko dana učestalo nasipavamo, ravnamo i samim time pomažemo našim poljoprivrednicima. Drago mi je što su reakcije mještana, poljoprivrednika, udruga i naših susjednih jedinica lokalne samouprave pozitivne”, rekao je načelnik Općine Sv. Filip i Jakov Zoran Pelicarić.