Općina Sv. Filip i Jakov izdvojila 250 000 kn za svoje studente

Objavljeno: 29.12.2022

Na natječaj za dodjelu stipendija prijavilo se sveukupno 42 redovnih studenata iz Općine Sv. Filip i Jakov a glavne uvjete iz natječaja za dobivanje stipendije zadovoljilo je njih 36

Općina Sv. Filip i Jakov i ove godine nastoji svojim mladima stvoriti što bolje uvjete za stjecanje kvalitetnog obrazovanja i razvojnog potencijala. Nakon provedenog natječaja za dodjelu stipendija redovnim studentima s prebivalištem na području Općine Sveti Filip i Jakov za akademsku godinu 2022/2023 , Općina Sv. Filip i Jakov dodijelila je ukupno 36 stipendija svojim studentima, za što su osigurana sredstva iz općinskog proračuna u ukupnom iznosu od oko 250 000 kn. Na natječaj za dodjelu stipendija prijavilo se sveukupno 42 redovnih studenata iz Općine Sv. Filip i Jakov a glavne uvjete iz natječaja za dobivanje stipendije zadovoljilo je njih 36. Osam studenata s izvrsnim prosjekom tako je primilo mjesečnu stipendiju od 1000 kn, 24 studenta stipendiju od 500 kn a njih četvero stipendiju od 300 kn. Također, Općina Sv. Filip i Jakov i dalje nastavlja s mogućnošću stipendiranja i onih studenata koji studiraju izvan Republike Hrvatske.

Predsjednik Općinskog vijeća Općine Sv. Filip i Jakov Igor Pedisić te vijećnice Anamarija Matešić i Renata Batur čestitali su svim stipendistima, uz želju da kroz svoje obrazovanje ostvaruju izvrsne rezultate koji će ih na taj način dovesti do razvoja profesionalnih vrlina s kojima će možda jednog dana unapređivati svoju zajednicu.

“Pozdravljam sve prisutne studente i želim im puno uspjeha u nadolazećoj akademskoj godini te se iskreno nadam da će svatko od vas postati obrazovani nositelj daljnjeg razvoja i napredovanja pojedine struke”, rekao je Igor Pedisić.

Studenti koji su ostvarili uvjete za stipendije su:

IVANA DUŠKOVIĆ, MARIJANA BARIČIĆ, LAURA MIKULIĆ, LUCIJA BANIĆ,DOMENIKO KVARTUČ, ENA PEDISIĆ, KATARINA PEDISIĆ, ŠIME MANDIĆ, ROKO PIROVIĆ, JAKOV MRVIČIĆ, MATTEO MATEŠIĆ, LUCIJA VUKOVIĆ, LUCIJA GRBIN, IVANA DEMO, TOMISLAV BUDANOVIĆ, PAŠKO HORVAT, MIHAELA ALOJZIJA EŠKINJA, GORAN BATUR, HRVOJKA MIKULIĆ, ANAMARIA BIRKIĆ, MATE SANTINI, KARMEN SANTINI, TEA BATUR, VERONIKA SANTINI, PETRA DIKLAN, ROKO BRZIĆ, IVO ŽUPANOVIĆ, TIN ŽUPANOVIĆ, MARKO EŠKINJA, ANA EŠKINJA, LARA PEDISIĆ, DANIJELA MANDIĆ, FEDORA SANTINI, ANA ZRILIĆ, NIKA POLEGUBIć.