Općina Sv. Filip i Jakov ima najboljeg iznajmljivača u 2021. godini!

Objavljeno: 15.11.2021

Pobjednici iz općine Sv. Filip i Jakov Apartmani Rubinić sastoje se od 12 identičnih apartmana i veličinom i uređenošću, jedne impresivne prostorije za druženje, brojnih vanjskih sadržaja, parkirališnog prostora za 15-ak automobila kao i, što je rijetkost, profesionalnog zatvorenog bazena.Uz klasično opremljene apartmane, gosti mogu koristiti i zajedničke prostorije uređene poput klasičnog restorana, profesionalnu kuhinju, kao i sekciju za pripremu roštilja.

Apartmani “Rubinić Turanj” u vlasništvu Tomislava Rubinića te pod vodstvom domaćice Nataše Manzin, pobjednici su velikog finala akcije “Najiznajmljivač 2021” koju je pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta te Hrvatske turističke zajednice po drugi put organizirao Novi list, dok je sama svečanost dodjele održana u Pazinu u sklopu 6. FOS-a – Foruma obiteljskog smještaja koji je organizirala Hrvatska gospodarska komora.
Najbolja kuća za odmor je Casa milleolivi u vlasništvu Ane Pisak iz Klarića, Grad Buzet, najbolja vila Adrian, vlasnika Naire Asatryan i Adriana Wielea iz Dubrovnika. Uz tri glavne, dvije posebne nagrade su i najbolja kuća u očuvanju baštine Vila Festina Lente vlasnika Maje Nikšić Radić i Dejana Radića, a najbolja ekološka kuća je Divjake Log Home – Kraljica šume vlasnice Selme Seifert iz Hlevci, Općina Skrad.

Nakon svečanog otvorenja FOS-a na kojem su se prisutnima obratili Jasna Jaklin Majetić, predsjednica HGK ŽK Pula, direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, ravnateljica Uprave Ministarstva za sustav turističkih zajednica, kategorizaciju i pravne poslove Monika Udovičić, direktor TZ-a Istarske županije Denis Ivošević, zamjenik župana Istarske županije Tulio Demetlika i gradonačelnica Pazina Suzana Jašić, okupljenima na FOS-u obratila se predsjednica Uprave Novog lista Ankica Kruljac.

Ona je zahvalila ministrici turizma Nikolini Brnjac, kao i direktoru HTZ-a Kristjanu Staničiću što su Novom listu ukazali povjerenje u organizaciji akcije “Najiznajmljivač” kojoj je cilj da na cjelokupnom nacionalnom teritoriju provede analizu najboljih iznajmljivača, snage koja čini više od polovice sveukupnog hrvatskog turističkog smještajnog kapaciteta.
Kruljac je istaknula kako “Najiznajmljivač” angažira kako novinarske, tako i marketinške resurse Novog lista, koji su uspješnim provođenjem akcije pokazali snagu jedne od najznačajnijih hrvatskih medijskih kuća što potvrđuju i uspješnost tiskanog izdanja, i doseg digitalnih platformi.

Apartmani Rubinić

Pobjednici iz općine Sv. Filip i Jakov Aartmani Rubinić sastoje se od 12 identičnih apartmana i veličinom i uređenošću, jedne impresivne prostorije za druženje, brojnih vanjskih sadržaja, parkirališnog prostora za 15-ak automobila kao i, što je rijetkost, profesionalnog zatvorenog bazena.Uz klasično opremljene apartmane, gosti mogu koristiti i zajedničke prostorije uređene poput klasičnog restorana, profesionalnu kuhinju, kao i sekciju za pripremu roštilja.

Ali da nije sve samo besprijekorno uređenje i iznimno bogat sadržaj, prevagu opet donosi – najiznajmljivač. Riječ je o domaćici objekta Nataši Manzin koja s još dvoje stalno zaposlenih čini profesionalnu osnovu Apartmana Rubinić.Bezgranična strpljivost, susretljivost, pomoć u pronalaženju svih odgovora, posebno onih koji se odnose na obližnje znamenitosti, kao i u pripremi druženja u zajedničkom prostoru, karakteristike su voditeljice Manzin.

Otvoreni su čitave godine, popunjenost je u razdoblju lipanj – listopad maksimalna, dok u preostalim mjesecima imaju veliku potražnju vikendima, dakle na razini do 50 posto. Apartmani se zbog potreba temeljite dezinfekcije ne iznajmljuju u istom danu, čime se u cijelosti poštuje maksimu “Safe stay in Croatia”.

Idealan okvir

Podsjetimo, nakon što su brojne prijave dostavljene na natječaj otvoren u proljeće ove godine, krajem kolovoza pomno su analizirane kako bi se izdvojilo 46 finalista s područja cijele Hrvatske. Nakon toga, krajem rujna, komisija Novog lista i djelatnika hrvatskih županijskih turističkih zajednica, najviše iz TZ-a Kvarnera, uputila se u obilazak iznajmljivača.
Ukupno je na tom obilasku prijeđeno 4,5 tisuća kilometara od Rovinja do Dubrovnika, od Lošinja do Svetog Martina na Muri. Odluka o izboru najboljih bila je iznimno teška, odlučivale su nijanse, a ono što se može istaknuti za nagrađene je činjenica da nitko od njih turizam ne doživljava kao biznis, oni svi redom turizam – žive.

Nagrade najboljima, a pozivu Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske turističke zajednice i Novog lista odazvali su se svi laureati, dodijelili su Monika Udovičić, Kristjan Staničić te Ankica Kruljac. Izbor dvodnevnog 6. Foruma obiteljskog smještaja koji se u organizaciji Zajednice obiteljskog turizma Hrvatske gospodarske komore održava u Pazinu, bio je idealan okvir za svečanost dodjele nagrada akcije Najiznajmljivač.
OS naime tradicionalno okuplja domaće privatne iznajmljivače koji drže gotovo 60 posto svih turističkih ležajeva u zemlji. Ove su godine ostvarili oko 32 milijuna noćenja, odnosno gotovo 40 posto od ukupnih 82,7 milijuna noćenja ostvarenih u Hrvatskoj do konca listopada.

Izvor: Novi List