Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Sv. Filip i Jakov; dodijeljena priznanja i posebna vatrogasna nagrada

Objavljeno: 13.08.2021

“Dragi prijatelji, gosti, uzvanici, osobita mi je čast i zadovoljstvo što vas mogu u svoje ime i u ime svih žitelja Općine Sv. Filip i Jakov od srca pozdraviti povodom dana Općine koji počinju današnjom svečanom sjednicom i traju do 16. kolovoza – blagdana Sv. Roka našeg nebeskog zaštitnika. Veliko hvala i svima Vama koji ste svojom nazočnošću došli uveličati današnji dan", rekao je Pelicarić.

U povodu Dana općine Sv. Filip i Jakov i blagdana Sv. Roka, u novoobnovljenoj kino dvorani u Sv. Filip i Jakovu danas je održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Sv. Filip i Jakov. Nakon pozdravnog govora voditeljice Branke Pelicarić te dua "Two of us" koji su izveli hrvatsku himnu, svi prisutni su pozvani da minutom šutnje odaju počast poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu. Odmah poslije odavanja počasti hrvatskim braniteljima, predsjednik Općinskog vijeća Igor Pedisić otvorio je svečanu sjednicu, a riječ je zatim preuzeo načelnik Općine Sv. Filip i Jakov Zoran Pelicarić, koji je pozdravio predstavnika Županijske uprave, zamjenika župana Šimu Vickovića, zatim Slavka Tucakovića - glavnog vatrogasnog zapovjednika Republike Hrvatske, predsjednika županijskog odbora HDZ-a Božidara Kalmetu te roditelje hrvatskih branitelja poginulih u Domovinskom ratu, kao i sve prisutne laureate i djelatnike Općine Sv. Filip i Jakov.

“Dragi prijatelji, gosti, uzvanici, osobita mi je čast i zadovoljstvo što vas mogu u svoje ime i u ime svih žitelja Općine Sv. Filip i Jakov od srca pozdraviti povodom dana Općine koji počinju današnjom svečanom sjednicom i traju do 16. kolovoza – blagdana Sv. Roka našeg nebeskog zaštitnika. Veliko hvala i svima Vama koji ste svojom nazočnošću došli uveličati današnji dan", rekao je Pelicarić.

Načelnik općine Zoran Pelicarić osvrnuo se na prethodnu godinu te na završene i aktualne projekte Općine Sv. Filip i Jakov na komunalnom, infrastrukturnom, prometnom i društvenom planu, zatim istaknuo važnost poljoprivede i gospodarstva za budućnost razvoja ovog kraja te se posebno zahvalio Zadarskoj županiji koja podupire i sufinancira projekte Općine.

Općinsko vijeće Općine Sveti Filip i Jakov na svečanoj sjednici zatim je dodijelilo sljedeća priznanja:

1. UČENIČKA ZADRUGA ĐARDIN – za izniman uspjeh i priznanje kao najbolja učenička zadruga Zadarske županije koja promiče i razvija ekološku svijest učenika, financijsku pismenost, poduzetništvo, motoričke vještine, praktična znanja, važnost zdrave prehrane i radne navike

2. VOLONTERI - BICIKLISTI– za nesebičan doprinos razvoju cikloturizma na području Općine Sveti Filip i Jakov kroz stvaranje novih biciklističkih staza

3. NOGOMETNI KLUB „NOVA ZORA“ – za osvojeno prvo mjesto u 3. Međužupanijskoj nogometnoj ligi za mlađe uzraste (TIĆI)

4. ATLETSKI ŠPORTSKI KLUB „ROGOVO“ – za iznimne rezultate postignute na natjecanjima u atletskim disciplinama

5. VATERPOLO KLUB "GUSAR“- za iznimna postignuća na području športa te za osvajanje Treće hrvatske lige u 2020. godini

6. LUKA MILAT - za iznimne rezultate postignute tijekom akademske godine 2019/2020

7. LUCIJA BANIĆ - za iznimne rezultate postignute tijekom akademske godine 2019/2020

8. TEA BATUR - za iznimne rezultate postignute tijekom akademske godine 2019/2020

9. MAGLDALENA EŠKINJA - LANTANA - za iznimne rezultate postignute tijekom akademske godine 2019/2020

10. ANĐELO DUŠKOVIĆ - za iznimne rezultate postignute tijekom akademske godine 2019/2020

12. DANIJELA PEDISIĆ - za iznimne rezultate postignute tijekom akademske godine 2019/2020

13. BARTOL BRZIĆ - za iznimne rezultate postignute tijekom akademske godine 2019/2020

14. TIN ŽUPANOVIĆ- za iznimne rezultate postignute tijekom akademske godine 2019/2020

15.ANĐELA VODOPIJA - za iznimne rezultate postignute tijekom akademske godine 2019/2020

    Nakon dodjele Općinskih priznanja na svečanoj sjednici vijeća Općine Sv. Filip i Jakov pristupilo se dodijeli posebne nagrade ujedno i jedne od najvećih nagrada u vatrogastvu „Plaketa i povelja s likom Mirka Kolarić“ – UČITELJA HRVATSKOG VATROGASTVA, dugogodišnjem zapovjedniku DVD-a Sv. Filip i Jakov Jošku Majici za životno djelo i izuzetna postignuća u operativnom i strukovnom radu u vatrogastvu i zaštiti od požara.

    "Danas imamo veliku čast i zadovoljstvo, kako svi ovdje prisutni tako i svi žitelji Općine Sveti Filip i Jakov, da se jedna ovako velika i značajna nagrada u vatrogastvu dodjeljuje pojedincu iz naše općine i iz našeg Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sveti Filip i Jakov, kao što je i velika čast, da nam se ovdje danas, nalazi „krema“ vatrogastva Republike Hrvatske, stoga veliko HVALA na Vašem dolasku", rekao je Zoran Pelicarić, načelnik Općine Sv. Filip i Jakov.

    Joško Majica dobitnik je mnogih nagrada i priznanja od strane Općine Sveti Filip i Jakov među kojima se ističe „Zlatni grb“ općine, te nagrada u vatrogastvu među kojima se ističe Spomenica vatrogasni veteran i Odlikovanje za posebne zasluge, a dana 19. studenog 2020. godine, Predsjedništvo Hrvatske vatrogasne zajednice prihvatilo je prijedlog od strane Odbora za odlikovanja i priznanja Predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice za „Povelju i plaketu s likom Mirka Kolarić“ – UČITELJA HRVATSKOG VATROGASTVA.


    IZVOR: BNM PORTAL