Održana početna konferencija za medije u sklopu projekta "Zaželi - Sveti Filip i Jakov"

Objavljeno: 16.03.2018

Projekt “Zaželi - Sveti Filip i Jakov“ sufinanciran je EU sredstvima u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda, a ukupne je vrijednosti dodijeljenih bespovratnih sredstava koja iznosi 917.952,42 kn. Razdoblje provedbe projekta započelo je 25. siječnja 2018. godine potpisom Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava i trajati će do 25. srpnja 2020. godine.

U petak u 11:00 sati u prostorijama vijećnice Općine Sveti Filip i Jakov održano je potpisivanje Ugovora o izvršenju usluge edukacije za “Njegovateljice starijih i nemoćnih osoba“ između ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta Zadar Jagode Gluščević i načelnika općine Sv. Filip i Jakov Zorana Pelicarića.

Projekt “Zaželi - Sveti Filip i Jakov“ sufinanciran je EU sredstvima u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda, a ukupne je vrijednosti dodijeljenih bespovratnih sredstava koja iznosi 917.952,42 kn. Razdoblje provedbe projekta započelo je 25. siječnja 2018. godine potpisom Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava i trajati će do 25. srpnja 2020. godine.

“Izuzetno mi je drago što je došlo do ostvarenja ovog projekta koji na prvo mjesto stavlja čovjeka tj. ljude kojima je naša pomoć najpotrebnija. Krajnjim korisnicima, tj. osobama koje će imati pomoć u kućanstvu uključujući i društvene aktivnosti, projekt će omogućiti jednostavnije, zdravije i sretnije življenje. Ovim putem se izahvaljujem i svim prisutnima koji su se na bilo koji način uključili u ovaj projekt te se nadam da ćemo svi skupa pronaći način da se projekt održi i kroz duži vremenski period“, rekao je Zoran Pelicarić, načelnik općine Sv. Filip i Jakov.

Projekt će provoditi Općina Sveti Filip i Jakov kao prva JLS u Zadarskoj županiji u partnerstvu sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – područni ured Zadar te Centrom za socijalnu skrb Biograd na Moru. Projekt „Zaželi - Sveti Filip i Jakov“ doprinosi smanjenju nezaposlenosti i povećanju kvalitete života osoba kojima je potrebna pomoć u kući i socijalizacija s područja Općine Sveti Filip i Jakov.

“Projekt će omogućiti obrazovanje i zapošljavanje 4 žene u nepovoljnom položaju koje će svakodnevno pružati pomoć za 16 krajnjih korisnika kojima će ovaj projekt omogućiti jednostavnije, zdravije i sretnije življenje“, rekao je Darko Mikas, voditelj projekta te viši stručni suradnik za razvoj i društvene djelatnosti općine Sveti Filip i Jakov

Na potpisivanju ugovora i raspravi o tome kako ovaj projekt učiniti održivim i kroz dulji vremenski period prisustvovali su i predstavnici sljedećih tijela koji su uključeni u ovaj projekt : Jelena Buzov (Hrvatski zavod za zapošljavanje – područni ured Zadar), Ivana Zrilić (Centar za socijalnu skrb Biograd na Moru), Milka Milat (Dnevni centar za starije i nemoćne osobe „Arka“), Barbara Čirjak (Centar za rehabilitaciju Sveti Filip i Jakov) te radnice za pomoć u kući : Jadranka Rogić, Nada Colić, Slavica Mandić, Zvijezdana Matešić.