Održana 2. motivacijska radionica s učenicima OŠ Sv. Filip i Jakov

Autor: Eko Zadar
Izvor fotografije: Eko Zadar
Objavljeno: 23.02.2020.

,

U sklopu projekta „AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području“ održana je u OŠ Sv. Filip i Jakov u srijedu 19. veljače 2020. druga motivacijska radionica s učenicima. Radionicu je, zajedno s nastavnicima Višnjom Smoljan i Jozom Šakićem, vodio Matej Mikulić, savjetnik za međusektorsku suradnju u Agenciji za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).

Učenici su započeli s radom na idejama koje su iznijeli na prethodnoj radionici u prosincu, pa su se tako majice oslikavale motivima iz prirode, a rezale su se i šperploče kako bi nastale suvenirske balinjere koje će postati magnetom za hladnjak, ali i motiv stiliziranog magarca, kao i drveni okviri s maketom mjesta.

Projekt AlterNET provodi udruga „Eko-Zadar“ u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).  Riječ je o dvogodišnjem projektu provedba kojeg će trajati do 13. svibnja 2020. godine, a čiji je cilj edukacijom i umrežavanjem povećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba na ruralnom području Zadarske županije kroz stjecanje kompetencija za obavljanje poslova potrebnih na ruralnom području, umrežavanje s lokalnim dionicma i svladavanje vještina poslovnog komuniciranja.

Projekt AlterNET, vrijedan 957.059,31 HRK, u potpunosti je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.