Održan “Božićni prvi ples“ u Sv. Filipu i Jakovu

Objavljeno: 21.12.2018

Udruga Prvi ples obilježila 11 godina djelovanja i 6 godina organiziranja ove predivne manifestacije

U srijedu 19.12 održan je tradicionalni “Božićni prvi ples“ u organizaciji Udruge “Prvi ples“ iz Sv. Filip i Jakova uz pomoć Općine i Turističke zajednice Sv. Filip i Jakov, tvrtke Bure d.o.o i udruge Napredak.

Udruga “Prvi ples“ u ovih 11 godina uspjela je okupljati djecu različitih uzrasta; od vrtićke dobi do 15. godine. Voditelji udruge od samih početaka su Ivan i Nikolina Baričić a njeno članstvo okuplja oko 70 djece iz Sv. Filip i Jakova, Turnja, Sikova, Sv.Petra i Draga, te ih podučava latino američkim, standardnim i zabavnim plesovima. Udruga svake godine sudjeluje na raznim manifestacijama i humanitarnim koncertima diljem Zadarske Županije. Tradicionalno sudjeluju na Danima cvijeća u Sv. Filip i Jakovu, a sudjelovali su na TIM-fest na otoku Preku i na Božićnom sajmu u Bure Centru u Biogradu na Moru. Također surađuju sa raznim udrugama i kulturno umjetničkim društvima.

Prelijepo uređenom pozornicom ponosno su prodefilirali: plesni studio K2 iz Pakoštana, plesna udruga“ Okret“, plesna škola „Zazou“, OŠ „Sv. Filip i Jakov“, OŠ „Sikovo“, OŠ “Biograd na Moru i članovi DV „Cvit“.

Nakon što su se sve plesne skupine još jednom svojim koreografijama predstavile na pozornici, manifestacija je završila darivanjem poklona svoj djeci koja su sudjelovala u ovogodišnjem "Božićnom prvom plesu".