Obilježavanje Dana jabuka U OŠ Sv. Filip i Jakov

Objavljeno: 28.10.2020

Škola se zahvaljuje majkama i bakama na aktivnom sudjelovanju u pravljenju poslastica

Tradiciju obilježavanja Dana jabuka po cijelom svijetu prije nekoliko dana prihvatile su brojne škole, s ponosom možemo kazati kako je i OŠ Sv. Filip i Jakov jedna od njih. Cilj obilježavanja ovog dana je educiranje učenika o važnosti voća, posebno jabuke; usvajanje zdravih prehrambenih navika; unaprjeđenje znanja o poboljšanju kvalitete života jedenjem voća, posebno jabuke; poticanje na promjenu i prihvaćanje pravilnih prehrambenih navika; podizanje razine svijesti o odgovornosti očuvanja zdravlja.
 
Kroz kreativne radionice, zajedničke igre, zajedničke skupne aktivnosti, zajedničku suradnju, toleranciju, druženje i zabavu družilo se i zaključilo projektni dan. Uživalo se u svim oblicima ovog kraljevskog voća; svježim, sušenim, kolačima, kompotu, soku, pekmezu, džemu… Škola se zahvaljuje majkama i bakama na aktivnom sudjelovanju u pravljenju poslastica. Također, naučilo se razlikovati jabuke prema boji, veličini, okusu, sorti..
I naučilo se kako je jabuka najkompletnije voće u ljudskoj prehrani, puna je vitamina i minerala, korisna je u očuvanju naših zubi. Posebno su izdvojene zanimljivosti; drvo jabuke može rađati i do 100 godina; najveća ikad ubrana jabuka na svijetu bila je teška 1,5 kg; danas ima preko 8000 sorti jabuka.