Obavijest o provođenju obvezatne preventivne deratizacije i larvicidne dezinsekcije na području Općine Sv. Filip i Jakov

Objavljeno: 06.05.2016

Obavještavamo Vas da će tvrtka Ciklon d.o.o. od 09. do 13. svibnja 2016. godine provoditi deratizaciju i larvicidnu dezinsekciju na području Općine Sv. Filip i Jakov.

Deratizacija će se provoditi antikoagulantnim rodenticidima II generacije, a.t. bromadiolon.
Larvicidna dezinsekcija provoditi će se na način da se larvicidima obrade septičke jame i druge vode stajačice koje mogu biti pogodna mjesta za razvoj ličinki komaraca.
Trovanje štakora provest će se izlaganjem zatrovanih meka na sva mjesta gdje se oni obično pojavljuju (podrum, dvorište i eventualno tavan).

Ako štakori pojedu sve izložene otrovne meke, molimo Vas da odmah nazovete Ciklon d.o.o. na telefon 023/ 344 000 radnim danom od 07.00 do 15.00 sati.

Da bi se osigurala uspješnost provedenih mjera, a uz to izbjegle eventualne nezgode, stanovništvo se obvezno treba pridržavati slijedećih naputaka:
1. Surađivati s ekipama koje provode suzbijanje štakora tako da im daju sve tražene informacije i omoguće pristup u sve prostore gdje je potrebno izložiti otrovne meke.
2. Odstraniti iz dvorišta i podruma smeće, osobito otpatke hrane.
3. Za čitavo vrijeme trajanja deratizacije onemogućiti malodobnoj djeci pristup na mjesta na kojima je postavljen otrov za štakore
4. Kontrolirati kretanje kućnih ljubimaca i domaćih životinja kako ne bi pristupili mjestima na kojima su postavljene deratizacijske meke.
5. Zabranjuje se dirati ili premještati zatrovane mamce.
6. Ukloniti vodu iz svih predmeta u kojima se ona nepotrebno zadržava a potrebne rezervoare vode hermetički zatvoriti.

Pozivaju se građani da se u cijelosti pridržavaju gornjih naputaka, jer će za svu štetu, kao i za eventualno oštećenje zdravlja snositi odgovornost svaki za sebe, a roditelji za djecu.

Obavijest o provođenju mjera sustavne deratizacije i larvicidne dezinsekcije.pdf