NOVOSTI IZ KULTURE 14.07.2020.

Objavljeno: 14.07.2020

,

Uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, a u organizaciji KUD-a Sv.Roko iz Sv Filipa i Jakova ispred stare škole u sklopu “Lito folklora u Sv.Filipu i Jakovu” nedavno je nastupio HKUD “Željezničar” - dječja skupina iz Zagreba.

U sklopu projekta „K.IN.O. – Centar za Kulturu, INovaciju i Obrazovanje“ koji provodi Zajednica udruga „Centar nezavisne kulture“ Zadar, održana je keramičarska radionica, treća u nizu aktivnosti „Radionice u Tinelu“. Na ovoj radionici radilo se i učilo o izradi keramičkih zdjelica, koje su se naknadno oslikavale. Voditeljica radionice je bila Ljiljana Kadija Pulić iz Sv. Filipa i Jakova.

Nakon kraće stanke, koja se produljila na tri mjeseca, u Sv. Filipu i Jakovu ovog nedavno je održan i drugi dio 4. FJAKA film festivala. Uz klasike žanra publika je mogla uživati u glazbenoj slušaonici i filmskom horor kvizu, te u predstavljanju kratkog filma "Haunted Theater", koji je rezultat filmske radionice za djecu koju je provodio Toni Wagner. Uz sve navedeno, ovog puta festival je imao i posebne goste.Nedavno je održan i drugi dio "Fijuzike" u kinu Sv. Filip i Jakov na kojoj se slušao blues.

Projekt „KINO – Centar za Kulturu, INovaciju i Obrazovanje“, s ukupnim proračunom od 2.099,720,06 HRK, sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u iznosu od 1.784.762,05 HRK, odnosno 85% bespovratnih sredstava, dok se ostalih 314.958,01 HRK odnosno 15% ukupnih bespovratnih sredstava, osigurava iz Državnog proračuna RH. Prijavljen je na poziv Kultura u centru – potpora razvoju javno – civilnog partnerstava u kulturi, nositelj je Udruga za kulturu i umjetnost “U Pokretu”, uz partnerstvo Općine Sv. Filip i Jakov i Zajednice udruga “Centar nezavisne kulture”, koja je ujedno i provoditelj projekta.

Glavni cilj projekta je jačanje kapaciteta članova i zaposlenika OCD-ova i javnog sektora, u svrhu kreiranja zajedničkog modela sudioničkog upravljanja u kulturi i uključivanje građana u stvaranje većeg broja kulturnih i umjetničkih projekata u lokalnoj zajednici, uz paralelnu preobrazbu starog kina u Općini Sv. Filip i Jakov u KINO – Centar za Kulturu, INovaciju i Obrazovanje.