Noć za dušu uz čakavsku riječ i klapsku pjesmu

Objavljeno: 26.08.2013

Večer su prekrasnom učinili klapa Kapric iz Zadra i pjesnik Zvonko Sutlović. Publika cijelu večer gotovo da nije imala prigodu prestati pljeskati

Prvu klapsko-pjesničku večer Noć za dušu u Sv. Filipu i Jakovu u subotu navečer spektakularnom su učinili klapa Kapric iz Zadra, trenutačno najbolja ženska klapa u Zadarskoj županiji i šire, uz svesrdnu pomoć jednog od lirskih slavuja iške čakavice Zvonka Sutlovića. Publika cijelu večer gotovo da nije imala prigodu prestati pljeskati.

Ovaj događaj su zajedničkim snagama organizirali MO Sv. Filipa i Jakova te Amaterska kazališna družina Kuntrata koji su se pobrinuli pružiti gostima nešto izvorno, "za dušu".

Istinsku proslavu čakavske riječi i jezika nazočnoj publici upriličio je pjesnik Zvonimir Sutlović koji je između ostalog neizostavan na svehrvatskoj jezično-pjesničkoj smotri "Croatia rediviva ča-kaj-što", koja se održava u Selcima na otoku Braču. Publiku je vješto proveo kroz svoja djela koja govore i oslikavaju plemenitu baštinu pređa učvrstivši samog autora u njegovoj nakani da istu sačuva za buduće naraštaje.

Još jednom djevojke iz Kaprica dokazale su kako UNESCO-ova baština nisu stadionske atrakcije već klape s izvornom a capella izvedbom. Filipjancima i njihovim gostima su besprijekorno zapjevale: Garifule bili, Zapivala tica mala, Misečina udrila u vrata, U zemju latinsku, U poju se mala, Spomeni se jedno vrime, Budila majka Ivana, Garifule cviće moje, Turkinjica konja jaše i druge.
 

http://www.zadarskilist.hr/clanci/26082013/noc-za-dusu-uz-cakavsku-rijec-i-klapsku-pjesmu