Glazbeno-scenski spektakl "Bitka za Vukovar – Kako smo branili grad i Hrvatsku"

Objavljeno: 19.02.2019

U Sv. Filip i Jakovu gostuje veliki glazbeno-scenski spektakl "Bitka za Vukovar – Kako smo branili grad i Hrvatsku", koji će se održati u utorak 19. veljače 2019. u kino dvorani. Početak je u 18:00 sati, a ulaz je slobodan.

Okosnicu ovog glazbeno – scenskog spektakla čine tri dokumentarna filma – Vječni plamen, zatim Bitka za Vukovar te naposljetku Vukovar danas, a cijela predstava obiluje svjetlosnim i zvučnim efektima koji dočaravaju ozračje rata u kojem su se stanovnici i branitelji ovog grada našli u drugoj polovici 1991.godine. S ciljem promicanja hrvatske kulturne baštine, u predstavi sudjeluju djeca i članovi KUD-a Sv. Roko te učenici Osnovne škole Sv. Filip i Jakov.

Predstava koju je dosad vidjelo  oko 70.000 gledatelja doživjela je preko 150 izvedbi, a osim u Hrvatskoj, imala ju je prilike vidjeti i publika u Americi, Australiji, Novom Zelandu, Kanadi, Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj te Bosni i Hercegovini.

Bitka za Vukovar, autentičan je prikaz herojske obrane grada kroz sjećanja dragovoljaca i sudionika obrane grada Damira Markuša Kutine i Damira Plavšića. Zbog ratnih scena, film nije primjeren za malu djecu.