Dodjela stipendija za akademsku godinu 2015./2016.

Objavljeno: 29.12.2015

U Općinskoj vijećnici u Sv. Filip i Jakovu jučer je zajedno sa studentima Općine Sv. Filip i Jakov održano potpisivanje ugovora o dodjeli stipendija za akademsku godinu 2015./2016.

Na natječaj za dodjelu stipendija za ovu akademsku godinu prijavilo se sveukupno 46 studenata od kojih je ukupno 36 zadovoljilo glavni uvjet za dobivanje stipendije (prosjek ocjena veći od 3.0).

Načelnik Općine Sv. Filip i Jakov Zoran Pelicarić zahvalio se nazočnim studentima koji su uspjeli doći na potpisivanje ugovora te im svima zaželio puno sreće u nastavku svog obrazovanja u nadi da će i dalje nastaviti primati stipendiju.

Isto tako, načelnik je istaknuo da su obrazovani i mladi ljudi nositelji daljnjeg razvoja i napredovanja pojedine struke koji će svojim stečenim znanjem uvelike moći doprinijeti sredini ili mjestu iz kojeg potječu.

Prilikom potpisivanja ugovora svakom je studentu na dar dodijeljena knjiga Božidara Budanovića “Zapisi o Turnju“, koja govori o očuvanju kulturnih i tradicijskih identiteta neke manje zajednice te ih postavlja kao najbitnije odrednice za daljnje kulturno oblikovanje i formiranje pojedinaca.