4. TEATAR BABAC OPEN AIR

Objavljeno: 14.08.2021

Po četvrti put na otoku Bapcu, jedinom naseljenom otok u Pašmanskom kanalu, održala se manifestacija 4. TEATAR BABAC OPEN AIR, sa gostujućom dramskom predstavom „Francuzica“ u izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta, Split. Organizatori manifestacije su Turistička zajednica općine Sv. Filip i Jakov i Općina Sv. Filip i Jakov.Po četvrti put na otoku Bapcu, jedinom naseljenom otok u Pašmanskom kanalu, održala se manifestacija 4. TEATAR BABAC OPEN AIR, sa gostujućom dramskom predstavom „Francuzica“ u izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta, Split. Organizatori manifestacije su Turistička zajednica općine Sv. Filip i Jakov i Općina Sv. Filip i Jakov.

Po četvrti put na otoku Bapcu, jedinom naseljenom otok u Pašmanskom kanalu, održala se manifestacija 4. TEATAR BABAC OPEN AIR, sa gostujućom dramskom predstavom „Francuzica“ u izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta, Split. Organizatori manifestacije su Turistička zajednica općine Sv. Filip i Jakov i Općina Sv. Filip i Jakov.

Na površini duhovita, naizgled svakodnevna ljudska priča o zamjeni identiteta i zabavnim nesporazumima koji iz nje proizlaze, u svojoj je suštini analiza ljudskih odnosa u suvremenom, otuđenom svijetu i potrebi ljudi za „srodnom dušom“.

"Iako ova drama ne pretendira na velike teme, već se bavi sasvim malim ljudskim strahom, strahom od dugo očekivane sreće, njeni dometi su itekako značajni. Pobijediti strah, dati šansu samom sebi, usuditi se napraviti onaj presudan korak ka sreći, ka ispunjenju - blago je koje su sputani strahom ispustili mnogi", kaže jedan od glumaca iz predstave.

Predstava je dobitnica nagrade Judita za najbolje umjetničko ostvarenje 66. Splitskog ljeta.